Kultura

za kraj 22. plesne sezone

KO? AUTOR - nova dramsko-plesna produkcija udruge Gesta

KO? AUTOR - nova dramsko-plesna produkcija udruge Gesta

Plesna udruga Gesta polagano privodi kraju svoju 22. plesnu sezonu koju kao i uvijek završava produkcijom. Nakon sezone koja je bila vrlo intezivna, ali i vrlo uspješna za Gestice i njihovu voditeljicu, produkcija je ipak najznačajniji dio djelovanja.

- Kroz plesnu umjetnost koju njegujemo, svakom produkcijom ispričamo priču koja odgaja, koja usmjerava i ostavlja neizbrisiv trag, ne samo na polaznicima, već i na publici koja prati Gestin rad. Ideja za ovu predstavu je bila dugo u meni kao autorici, ali jednostavno nije bilo pravo vrijeme za nju. S obzirom da uvijek surađujemo sa profesionalnim glumcima u kombinaciji sa djecom glumcima, i ta stavka je izuzetno utjecala na zeleno svjetlo u realizaciji, kaže Nena Jurišić.

Dolaskom dva mlada glumca Lina Brozića i Dominika Karakašića (Kazalište lutaka Zadar)  uvidjela sam da je sada pravo vrijeme i kako su njih dvojica savršena glumačka postava za ovu predstavu, uz naravno Marka Trošelja koji sad već nekoliko sezonauspješno igra sve uloge i svake godine sve više uživa u tome, što se vidi i na sceni. 

Predstava KO? AUTOR je mjuzikl za u kojem osim naših plesača, glumci plešu, sviraju i pjevaju. Autor songova je Nena Jurišić, a autor glazbe i aranžmana Renato Babić. Kroz songove teče i radnja koja šalje jasnu poruku kako umjetnost ne poznaje granice…

- Ono što je meni kao plesnom pedagogu jako bitno, je to da djeca ne uče samo plesne korake, djeca uče socijalne vještine. Plesna i kazališna umjetnost je izvrstan način za to.To su dvije  spone  koje su  kroz naš rad iznjedrila i mlade glumce kojima je sada to životni poziv, ali i ujedno odgajamo plesnu publiku koja čak i mladim danima, zna prepoznati i vrednovati viđeno, dodaje Jurišić.

Sjajan text za ovu predstavu napisala je dugogodišnja suradnica Geste, nagrađivana glumica i redateljica Sanja Grgina. Ona potpisuje i režiju koja će zasigurno kroz njeno oblikovanje ,pripreme i usvršavanja do izvedbe  na scenu donijeti pravu poslasticu.

Glumci će sa izuzetnim glazbenim songovima i bogatim scenskim, ali i komediografskim ulomcima ispričati jednu toplu priču o umjetnosti i prijateljstvu koje je uz obitelj, najvrijednija stvar na svijetu.

U predstavi će nastupiti cijeli Gestin ansambl od najmlađih Gestica od 3 godine, do velikih plesača koji su dugogodišnji članovi Geste.1832b9d58b429fed9a5851477fce02f5.jpg?v=2


Reci što misliš!