Kultura

čestitamo!

Luč iz Splita i Feral iz Zadra pobjednici Festivala dječjih klapa

Luč iz Splita i Feral iz Zadra pobjednici Festivala dječjih klapa
gkzd

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održan je 13. festival dječjih klapa u Zadru koji organizira Gradska knjižnica Zadar.

U kategoriji do 14 godina pobijedila je klapa Luč iz Splita, a u kategoriji do 16 godina pobijedila je klapa Feral iz Zadra!

Natjecanje je organizirano u dvije kategorije, do 14 godina i do 16 godina. U prvoj kategoriji, do 14 godina, natjecalo se sedam klapa – Četiri kampanela s Raba (voditelj Nino Kordić), Škalinice iz Ražanca (voditeljica Ivana Buljat), Maestral iz Splita (voditeljica Helena Pelić), Dominus iz Rijeke (voditeljica Anita Stupac Butorac), Zaveslaj iz Šibenika (voditeljica Luiđa Cvitan), Fortuna iz Kotora u Crnoj Gori (voditeljica Nada Baldić) i Luč iz Splita (voditeljica Lidija Čujić Živković). 

U drugoj kategoriji, do 16 godina, natjecale su se samo dvije klape iz Zadra; klapa Feral (voditeljica Iva Mustać Klarić) i klapa Lantina (Nada Smoljan).

FOTOGALERIJA

Organizator Festivala za GKZD je Milko Belevski, ravnateljica Festivala Doroteja Kamber-Kontić, a umjetnički ravnatelj Dražen Habuš. Članovi stručnog žirija bili su: Ivo Nižić, Marija Didović, Jelena Laća, Marijana Dušević i Bojan Pogrmilović. Program je vodila Matea Bakmaz, scenografiju izradio akademski grafičar Dino Colić.

Za oblikovanje plakata i promotivnih materijala zadužen je bio Mladen Masar, za fotografiju Žeminea Čotrić, a za video snimanje Ivan Kovač.