Kultura

Moja ponosna

Ansambl Lado snimio domoljubni spot u povodu Dana državnosti

Ansambl Lado snimio domoljubni spot u povodu Dana državnosti
Milan Lakić

Ansambl Lado i sastav Jazziana Croatica Borne Šercara snimili su u povodu Dana državnosti spot za pjesmu "Moja ponosna", koji će premijerno biti prikazan 30. svibnja u 12 sati putem službenog YouTube kanala Ansambla Lado.

Pjesma "Moja ponosna", naglašavaju iz Lada, domoljubne je tematike i novi je singl Lada, Borne Šercara i njegove Jazziane Croatice.

Kako se ističe u priopćenju, umjetnice Ansambla Lado u spotu svojim jedinstvenim, bogatim, ali različitim nošnjama gledatelje vode kroz hrvatske krajeve. Svaka od njih priča svoju priču kroz dobro poznati etno i jazz zvuk, koji donose Šercar i njegov bend, dodaje se.

Spot za pjesmu, vizualnim eklekticizmom, podsjeća na bogatstvo hrvatske geografske i kulturne raznolikosti. Priču o malenoj, ali kulturom i temperamentom srčanoj zemlji, režijski i umjetnički potpisuje Frane Pamić.

Pjesma je nastavak suradnje posebnog projekta Ansambla Lado s Bornom Šercarom i Jazzianom Croaticom, koja je strukovnu potvrdu dobila na nedavnoj 30. dodjeli Porina, gdje je projekt nagrađen u kategoriji najboljeg World Music albuma.

Album "Untamed" objavljen je 2022. godine te etno i jazz izričajima donosi najljepše hrvatske bajke i mitove. 

"Moja ponosna" tematski je i konceptualni iskorak, svojevrsna nadogradnja projekta čije koncerte publika željno iščekuje diljem Hrvatske, napominje Lado i dodaje kako je "Moja ponosna" šarmantna priča koja naglašava jedinstvene hrvatske ljepote, kojima se možemo ponositi.


Reci što misliš!