Kultura

premijera

Predstava "Sagradit ćemo kuću ponovno" u Kazalištu lutaka Zadar

Predstava
Ž. Karavida

U sklopu projekta Interreg Italy-Croatia FIRESPILL Zadarske županije, a u produkciji Kazališta lutaka Zadar nastala je edukativna predstava "Sagradit ćemo kuću ponovno", sa svrhom podizanja svijesti o prevenciji i reagiranju na prirodne katastrofe i njene posljedice.

O predstavi: 

Što kada u trenutku izgubimo sve što imamo? Ili barem ono za što vjerujemo da nam je sve? Djevojčica Dunja u potresu gubi svoju kuću, sve igračke koje je voljela ostaju zatrpane pod teretom građevnog materijala i ona s mamom napušta razrušeno mjesto. Tijekom dugih mjeseci u kojima njen otac ponovno gradi kuću, jedina Dunjina utjeha je lutka Lila koju joj je s drugog kraja zemlje poslala nepoznata djevojčica Dora.

Tužna i uvjerena da je izgubila dom, Dunja se povjerava Lili koja je uči važnu životnu lekciju. Dom je ono što nosimo u srcu i sve dok imamo ruke, glave, srca i ljude koje volimo zapravo imamo sve. Kuća se može ponovno sagraditi, gradovi se mogu obnoviti, ali samo onda kad postoji zajedništvo i ljubav koju ćemo u njih utkati.

Namijenjena predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci, te ih upoznaje s gubitkom materijalnih stvari na koje se i odrasli često previše oslanjaju te podsjeća na važnost prijateljstva, kreativnosti, igre i brige za druge.

Predstava je nastala prema autorskom tekstu Karle Leko, a režirao ju je Vinko Radovčić.

U predstavi glumi Sanja Grgina.

Premijera će se održati u srijedu, 24. svibnja u 19 sati u Kazalištu lutaka Zadar.


Reci što misliš!