Kultura

hvalevrijedno

Poezija Jose Štuline za pomoć Ligi za borbu protiv raka Zadar

Poezija Jose Štuline za pomoć Ligi za borbu protiv raka Zadar

U srijedu, 17. svibnja u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice održalo se predstavljanje pet zbirki pjesama autora Jose Štuline. Predstavljene zbirke nastale su u pandemijsko vrijeme a u izdanju su nakladnička kuća "Tonimir":

1. "Perje na vjetru"

2. "Pogled u daljinu"

3. "Život na odgodi"

4. "Ljeto nade"

5. "Na periferiji sreće" (jubilarna zbirka, petnaesta po redu)

Predstavljanje zbirki pjesama organizirali su autor i Znanstvena knjižnica Zadar. Knjige za sve nazočne bile bez naknade, a bilo moguće dati dobrovoljni prilog kojeg se autor u cijelosti odrekao u korist Lige za borbu protiv raka.

Jučerašnje predstavljanje pet zbirki pjesama autora Jose Štuline u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar održalo su u punoj dvorani u prijateljskoj atmosferi. Moderator predstavljanja bila je Emilija Vučkov Mijatović. Uz autora Josu Štulinu knjige su predstavili i recenzenti Marija Ivoš i Tomislav Marijan Bilosnić. Za glazbeni predah bila je zadužena Lada Šokota.

Autor u pogovoru u zbirci pjesama pod nazivom Pogled u daljinu navodi da latinska izreka „Verba volant, scripta moment“ , ili riječi lete zapisi ostaju, bila je kako navodi jedna od dražih poticaja da se uhvati pisanja jer zapisi ostaju, a riječi brzo kopne, bez obzira koliko bile lijepe , privlačne, emotivne, čule i drage.