Kultura

Homage

Objavljen zbornik radova "Kreativni pristupi nakladništvu i baštini: (ne)vidljiva Nives Tomašević"

Objavljen zbornik radova
HINA/Dario Grzelj/dag

Zbornik radova "Kreativni pristupi nakladništvu i baštini: (ne)vidljiva Nives Tomašević" posvećen je prof. Nives Tomašević.

Prof. Nives Tomašević u svom je znanstvenom i profesionalnom radu promicala znanstvena istraživanja u područja nakladništva, knjižarstva, kulturologije, kulturne baštine, kreativnih industrija, digitalizacije baštine, povijesti knjige i nakladništva te  umjetnosti i uz to ostvarila zapaženu uredničku profesionalnu karijeru.

Kroz suradnju s eminentnim znanstvenicima i profesionalcima, kao i književnicima, književnim teoretičarima i teoretičarima kulture, sustavno je razvijala područje nakladništva u znanstvenom smislu, aktivno razvijajući i profesionalnu zajednicu nakladnika i uvodeći nakladništvo u studijske programe.

 

0f7e44ce7c87559d16ed8f2e5810cd64.jpg?v=2

 

Zbornik je okupio velik broj znanstvenih i stručnih radova iz područja nakladništva, istraživanja čitanja, književnih studija, kulturologije i kulturne baštine i njezine digitalizacije te ostalih tema kojima se propituje nakladništvo u širem kontekstu.

Uključeno je i nekoliko umjetničkih, književnih i slikarskih ostvarenja, posvećenih prof. Tomašević, te bibliografiju i biografiju prof. Tomašević.

 

Poseban prinos čini i intervju kojim se ta biografija upotpunjuje osvrtom same prof. Tomašević na vlastiti znanstveni, nakladnički i nastavni rad.

Riječ je o zborniku radova koji će obogatiti znanstvenu literaturu iz navedenih područja te poslužiti kao izvrsno polazište za nastavu i istraživanja u širem području informacijskih i komunikacijskih znanosti, osobito nakladništva, ali i općenito čitanja, kulture, kulturne baštine i kreativnih industrija.

Zbornik su uredile Marijana Tomić i Ivana Hebrang Grgić.

 

Zbornik je dostupan u Sveučilišnoj knjižari “Citadela” po cijeni od 40,00 €.


Reci što misliš!