Kultura

#unizd

Klub studenata Puškin poziva na sudjelovanje na Prvoj znanstveno-stručnoj konferenciji mladih slavista

Klub studenata Puškin poziva na sudjelovanje na Prvoj znanstveno-stručnoj konferenciji mladih slavista
Ruski dani

Klub studenata rusistike Puškin koji djeluje pri Odsjeku za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Prvu znanstveno-stručnu konferenciju mladih slavista PhiloSlavicon.

Na Konferenciju su pozvani svi studenti, diplomirani filolozi, doktorandi i mladi znanstvenici iz struke do 35. godine života.

Tema je Konferencije: Slavistika jučer, danas, sutra – tragom filološke baštine očima mladih.

Konferencija se održava povodom Dana filologa (25. svibnja), a cilj joj je povezati mlade slaviste te im pružiti mogućnost predstavljanja svojih istraživanja i radova.

Nakon Konferencije bit će objavljen zbornik predstavljenih radova. Predaja radova za zbornik nije uvjet za sudjelovanje na Konferenciji.

Zainteresirani izlagači dužni su Organizacijskom odboru Konferencije putem posebne prijavnice najkasnije do 31. ožujka 2023. dostaviti sažetak svojega izlaganja. Za one koji ne budu mogli doći u Zagreb, postojat će mogućnost mrežnoga sudjelovanja.
Više informacija, prijavnicu, kao i upute za oblikovanje sažetka možete pronaći u službenom pozivu na linku

Sve nedoumice i upite možete uputiti na e-adresu danfilologa.ksrup@gmail.com. Pravovremeno ažurirane informacije o Konferenciji uz ostale zanimljivosti i objave nalaze se na društvenim mrežama Kluba studenata rusistike Puškin.

 


Reci što misliš!