Kultura

Koncertni ured Zadar

Koncert učenika Elizabet Novak i nesvakidašnji jazz duo idućeg tjedna sviraju Zadranima

Koncert učenika Elizabet Novak i nesvakidašnji jazz duo idućeg tjedna sviraju Zadranima
Koncertni ured Zadar

U organizaciji Koncertnog ureda Zadar sljedećeg tjedna održavaju se dva koncerta.

U utorak, 28. ožujka nastupaju učenici Elizabet Novak. Novak je diplomirala 1981. godine u klasi redovnog profesora Vladimira Krpana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. 

Usavršavala se u Londonu kod pijanista Johna Lilla, te na Međunarodnoj ljetnoj školi u Grožnjanu kod čembalistice Cremilde Maria de Oliveira Rosado Fernandes Doderer i orguljaša Gerharda Doderera. 

Od 1987. do 2006. godine aktivna je članica Zadarskog komornog orkestra kao čembalistica. U proljeće 1982. počinje raditi kao nastavnica klavira u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru gdje ostaje do mirovine 2022. godine. 

Od 2008. do 2014. godine radi kao vanjska suradnica u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta u Zadru. U siječnju 2015. godine stiče zvanje profesora mentora. U svojoj pedagoškoj karijeri odgaja niz generacija pijanista, od kojih su mnogi danas profesionalni glazbenici i pedagozi. 

Najistaknutiji od njih - Kristina Kanjer, Martina Stipčević Petani, Antonija Šoša Ledenko, Jurica Šoša, Mario Šoša i Ivan Štorić - predstavit će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 19:30 sati.

U četvrtak, 30. ožujka u Providurovu palaču stiže nesvakidašnji jazz duo koji čine udaraljkaš Andrea Centazzo i saksofonist Saša Nestorović - eksperti za glazbu prerano preminulog sopran saksofonista Stevea Lacyja, velikana free-jazza, slobodne improvizacije koja odbacuje zadanu melodiju, harmoniju, oblik i traži nove putove. 

Koncert se održava u suradnji s Muzičkim biennalom Zagreb.

Koncert se održava u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u 19:30, a potom slijedi novi Jazz Bar.

Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače, tri dana uoči svakog koncerta, i to radnim danom od 11 do 13 te od 17:30 do 19:30, a subotom od 11 do 13 sati.


Reci što misliš!