Kultura

gkzd

Izložbom karikatura Tomislava Grbina otvorena manifestacija "Zadar čita"

Izložbom karikatura Tomislava Grbina otvorena manifestacija
GKZD

Otvorenjem izložbe karikatura Tomislava Grbina, umirovljenog ravnatelja Grafičke škole Zadar i dugogodišnjeg karikaturista, otvorena je ovogodišnja manifestacija "Zadar čita" koja u trajanju od 20. do 25. ožujka tematizira smijeh.

Na poziv Knjižnice, i ove godine se manifestaciji odazvao veliki broj sudionika, pa će na različitim lokacijama diljem Zadra i Zadarske županije biti održano više od 150 programa. Kao i ranijih godina, uz odgojno obrazovne ustanove, Zadar čita zajedničkom temom povezuje i brojne institucije u kulturi poput zadarskih muzeja, Znanstvene knjižnice i Austrijske knjižnice dr. Alois Mock te Koncertnog ureda Zadar. 

47e30966c863550e9306dc5e5b04364b.jpg?v=2- Mislim da je i ove godine tema pogođena, jer nam broj prijavljenih sudionika i programa otkriva kako su asocijacije na temu bile dobar poticaj za stvaranje kulturnog sadržaja, a činjenica je da nam nakon godina pandemije svima treba malo razonode, smijeha i druženja, kazala je na otvorenju Manifestacije Matea Bakmaz, djelatnica GKZ.


Reci što misliš!