Kultura

jel tako zorane? u hnk zadar!

Komedija po motivima kraljice kratke priče Tanje Mravak za zadarsku publiku

Komedija po motivima kraljice kratke priče Tanje Mravak za zadarsku publiku

U utorak, 7. veljače u HNK Zadar u 20 sati gostuje Kazalište Moruzgva sa svojom novom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku. Riječ je o komediji Jel' tako, Zorane?

To je obiteljska priča, a možda na trenutke i topla obiteljska priča.

Igraju:  Barbara Nola, Vedran Mlikota, Iva Kraljević, Iva Šimić Šakoronja i Paško Vukasović.

Predstava je rađena po  književnom predlošku virtuoza kratkih priča, spisateljice Tanje Mravak, a adaptaciju priče, dramaturgiju i režiju potpisuje Tamara Damjanović.

U fokusu priče je obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, ispreplećući se istovremeno  s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Uz dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o nama bliskim sudbinama, ova predstava će vas opustiti i nasmijati do suza!

Ulaznice po cijeni od 10 € moguće je kupiti online od 2. veljače na  Eventim.hr i na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Predstava je u premijernoj pretplati i u slobodnoj prodaji.


Reci što misliš!