Kultura

prijave do 31. prosinca

Poziv za prijavu za humanističku nagradu u kulturi i medijima Baščovjek

Poziv za prijavu za humanističku nagradu u kulturi i medijima Baščovjek
Bojan Bogdanić

Udruga Baščovjek pozvala je autore, novinare, urednike, redatelje i scenariste da se do kraja godine prijave na natječaj za humanističku nagradu u kulturi i medijima.

Opći cilj nagrade je unaprijediti dobrobit društva, odnosno da se sukladno postignutom znanstveno- tehnološkom napretku ostvare i najviše intelektualne i etičke vrijednosti čovječanstva, a time i ljudskije funkcioniranje cjelokupnog života, istaknuto je u pozivu.

Nagradu čini priznanje/plaketa i statua, dodjeljuje se u kategorijama televizija, portali (tisak), film i igrana serija, radio, kazalište, a djela trebaju biti proizvedena, emitirana ili prikazana u 2022. godini.

Iza svake prijave treba stajati pravna osoba, a isti prijavitelj može prijaviti više djela ili programa.

Prijava se podnosi isključivo putem elektroničke pošte na obrascu koji se može naći na portalu www.bascovjek.hr i poslati na e-mail: nagrada@bascovjek.hr  

Rezultati o nominiranima bit će objavljeni na www.bascovjek.hr. 

Povjerenstvo za svaku kategoriju čini dio stručnjaka u toj kategoriji i dio iz druge struke, a na čelu inicijative je akademik Boris Senker.

Nakon nominacije, finalnu odluku donose povjerenstva i vijeće zajedno, rečeno je.

Prijave za Nagradu trajat će do 31. prosinca. Selekcija se provodi tijekom siječnja, a u veljači 2023. objavljuje se pet nominiranih iz svake kategorije. Prva dodjela Baščovjek nagrade je krajem veljače u Tvornici kulture u Zagrebu.

Nagrada će se dodjeljivati i svake godine uz osobit koncert u nekom drugom gradu u Hrvatskoj.


Reci što misliš!