Kultura

kino zona

"I kiša, također" za kraj Tjedna suvremenog latino filma

Za sam kraj „Tjedna suvremenog latino filma“ očekuje vas briljantna povijesna dramu, „I kiša, također“!

Španjolski redatelj Sebastián, njegov izvršni producent Costa i sva filmska ekipa nalaze se u Boliviji, na području Cochabambe, kako bi snimili film o Kristoforu Kolumbu, njegovim prvim istraživanjima i načinu na koji su se Španjolci u to vrijeme ponašali prema Indijancima, ističući brutalnosti njihovih četa i hrabrost nekoliko članova Crkve koji su se riječima suočili s mačevima i lancima.

Costa je odabrao ovo mjesto jer je budžet za film mali i ovdje može jeftino angažirati prekobrojne, lokalne glumce i statiste. Sve ide više-manje glatko dok ne izbije sukob oko privatizacije vodovoda. Problem je u tome što je jedan od domaćih aktera vodeći aktivist prosvjednog pokreta.

Režiju ove intrigantne drame o španjolskom imperijalizmu prikazanom kroz dva incidenta koja su vremenski razdvojena 500 godina potpisuje Icíar Bollaín, a glavne uloge tumače Gael García Bernal, Luis Tosar i Karra Elejalde.

„I kiša, također“ osvojio je srca publike i kritike diljem svijeta, a među više od dvadeset nagrada ističu se tri nagrade Goya te nagrada publike na festivalu u Berlinu! U Kino Zoni ga možete pogledati u subotu, 26. studenog od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače.


Reci što misliš!