Kultura

najava izložbe

U Muzej antičkog stakla stižu predmeti iz prebogatog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu

U Muzej antičkog stakla stižu predmeti iz prebogatog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu

Ovo je prvo samostalno zadarsko predstavljanje staklene građe iz prebogatog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu i pripadajuće Zbirka stakla koja je jedinstvena u Hrvatskoj!

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt predstavlja se zadarskoj publici izložbom „SJAJ I BOJA“ Oblikovanje stakla u 19. stoljeću - izbor iz Zbirke stakla Muzeja za umjetnost i obrt koja će se otvoriti  u petak, 25. studenoga 2022. u 12,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru. 

ab6d946ec0df7fc475c69673703e26d4.jpg?v=2Riječ je o međumuzejskoj suradnji i promociji povijesnog i suvremenog staklarstva upravo u godini koja je ujedno i UN-ova Međunarodna godina stakla (United Nations International Year of Glass).

Ovo je prvo samostalno zadarsko predstavljanje staklene građe iz prebogatog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu i pripadajuće Zbirka stakla koja je po broju predmeta, reprezentativnosti i povijesnom razdoblju kojega obuhvaća (16.-20. stoljeća) jedinstvena u Hrvatskoj. 

Autorica izložbe je Sandra Kandučar Trojan, viša kustosica Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, a koordinatorica izložbe i stručna suradnica je dr. sc. Vedrana Jović Gazić, viša kustosica Muzeja antičkog stakla u Zadru.


Reci što misliš!