Kultura

početak u 18.30

ZaPis i gosti: Andrija Škare u Gradskoj knjižnici Zadar

ZaPis i gosti: Andrija Škare u Gradskoj knjižnici Zadar
Fraktura

Udruga zadarski pisci ZaPis u sklopu programa "ZaPis i gosti" u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar 30. rujna organizira susret s Andrijom Škare, novinarom, scenaristom, piscem i urednikom.

Svojevrsna je to nadoknada s festivala Petrovo uho, kada je Škare bio spriječen doći u Zadar, a ovo će biti sjajna prilika za "popravni"! 

Susret moderira Zoran Kačanić.

Početak je u 18 sati, ulaz slobodan.

BIOGRAFIJA  

Andrija Škare rođen je 3. srpnja 1981. u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, smjer novinarstvo. Radi kao scenarist, novinar i voditelj na Hrvatskoj televiziji u svojstvu stalnog vanjskog suradnika.

Piše za magazin Globus, ima kolumnu o vezi glazbe i književnosti na www.booksa.hr, povremeno surađuje na Hrvatskom radiju, a glazbene kritike isporučuje neredovito na www.potlista.com. 

Prozu je objavljivao u časopisima u zemlji i regiji, u Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Novoj riječi, Ka/osu, Fokusu, u Ekran pričama, na Trećem programu Hrvatskog radija i još ponegdje.

S kolegama Svenom Popovićem i Darkom Šeparovićem pokrenuo je „Tko čita?“, program za promociju i afirmaciju autora rođenih od 1980. naovamo.

Jedan je od osnivača književnog pokreta Eventualizam pa je s četiri priče zastupljen i u knjizi 'Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor' (Celeber, Zagreb, 2006.). 

Objavio je knjigu beletrističko-publicističkih zapisa o zagrebačkim kavanama i kafićima, 'S više mlijeka, molim' (Celeber, Zagreb, 2008.), zbirku priča 'Život svijeta koji će doći' (CeKaPe, Zagreb, 2014.), knjigu tekstova o vezi glazbe i književnosti 'Slušaj me' (Durieux, Zagreb, 2016.) te zbirku priča 'Društvene igre' (Hena Com, Zagreb, 2017.).


Reci što misliš!