Kultura

Najava:

U nedjelju prikazivanje filma Baci se na pod Nine Violić u Kino zoni.

U nedjelju prikazivanje filma Baci se na pod Nine Violić u Kino zoni.
K. Sorić

Prvo u nizu ovoljetnih gostovanja u Kino Zoni održat će se u nedjelju 26. lipnja kad nam stiže prvakinja dramskog glumišta i proslavljena filmska glumica Nina Violić koja će predstaviti svoj dugometražni autorski prvijenac ''Baci se na pod"!


Radnja filma bavi se uvijek bolnom temom razvoda, a fokusu je šestogodišnji dječak koji svoj svijet gradi kroz igru dok se njegovi roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje. Svatko ima svoju istinu, u čiju ćete povjerovati?
Nina Violić se u ovom malom i intimnom filmu nalazi u zahtjevnoj trostrukoj ulozi redateljice, scenaristice i glavne glumice, a kroz narativ uspjelo kanalizira atmosferu velikana režije poput Bergmana ili Cassavetesa. Glumačku postavu upotpunjavaju sveprisutni Goran Bogdan u ulozi supruga, debitant Bruno Frketić Bajić u ulozi dječaka uključenog u bolan rastanak svojih roditelja te američka veteranka Lee Delong u ulozi tete.
Nakon projekcije kroz moderirani razgovor moći ćemo od same gđe. Violić saznati sve potankosti o njezinom dugometražnom prvijencu, kakav je osjećaj režirati samu sebe i mnoge druge zanimljive detalje.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h. Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342. U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.
 


Reci što misliš!