Kultura

u Centru za kulturu Trešnjevka

Gestice ovaj vikend putuju na Treps - plesni susreti

Gestice ovaj vikend putuju na Treps - plesni susreti
Udruga Gesta

U travnju i svibnju se tradicionalno, već sedamnaest godina za redom održava veliko plesno natjecanje u Centru za kulturu Trešnjevka na koje dolaze gotovo svi plesni ansambli iz naše zemlje

Plesna udruga Gesta sudjeluje na Trepsu dugi niz godina, a ulazak u samo finale za Gestice nije ništa strano.

Gesta na susretima sudjeluje već dvanaest  godina i kroz te godine, devet puta su Gestice ulazile u finale sa svojim koreografijama

Susreti su zakazani za u tri termina:

14. -15.05 i 4.-5.6 show, jazz, step... i urbani stilovi

11.-12.06 Trepsići

Prve na rasporedu su najstarije Gestice sa čak tri koreografije iz produkcije Spomenar pod nazivom BALLROOM SWING, CLOWN i koreografija iz produkcije Muzikolog & ja LET IT BE.

Nakon toga na red dolazi podmladak koji putuje 04.06. na drugi dio sa koreografijama ČUDOVIŠTA, FOTLOOSE, LAZY SONG, KUKCI.

Na susrete dolaze gotovo svi umjetnički ansambli iz Hrvatske, velika je konkurencija i zaista jaka, ali bez obzira na ishod mi se nadamo dobroj zabavi koja se širi plesni susretima, stoga su i najstariji i najposjećeniji susreti kod nas.

Uz pripreme za Treps u Gesti najavljujemo novu dramsko plesnu produkciju pod nazivom "Pila naopako" koju ćemo premijerno izvesti 12.06.2022 u 20:30 u sklopu projekta Kazalište na otvorenom.

Prije premijere pred Gestom je 8. Međunarodni zadarski plesni festival koji se održava 18.05.2019 u kazalištu lutaka Zadar na kojem sudjeluje 15 hrvatskih ansambala,  četiri slovenska, jedan iz BiH, ansambl Mak iz Makedonije i po prvi puta dvije škole iz Švicarske.

Ulaznice se mogu rezervirati na broj blagajne kazališta lutaka ili na 099 495 1499.


Reci što misliš!