Kultura

"praznik u rimu"

Marijana Dokoza svoj roman "Njegova žena" predstavila - u Rimu

Marijana Dokoza svoj roman
Privatni arhiv

Marijana Dokoza, hrvatska spisateljica i urednica hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Magazin iz Frankfurta, proteklog je vikenda u Rimu predstavila svoj roman “Njegova žena", temeljen na istinitim događanjima

Predstavljanje je održano u subotu, 5. ožujka u organizaciji udruge “Hrvatsko-talijanski mozaik” iz Rima, a povodom Međunarodnog dana žena.

U samom središtu Rima, u Libreria Enoarcano, Via delle paste 106, spisateljica Dokoza, rodom iz Galovca, predstavila je ovo svoje književno djelo, posljednje u nizu. 

"Priča je to o životu jedne žene, rodom iz Turske, majke dvoje djece, koja je prevarena, psihički i fizički zlostavljana, ulazi u tunel nasilja, straha i obiteljskog zlostavljanja. Dok vodi svoje unutarnje bitke, posrćući u vlastitim osjećajima i tražeći snagu da se odupre nasilju i pokuša ostvariti novi život, misleći prvenstveno na dobro svoje djece, saznaje da je otac njene djece, Bošnjak po nacionalonsti, optužen za silovanje djevojčice od samo trinaest godina tijekom rata u Bosni i Hercegovini.  I sama djeca, koja još jednom neminovno postaju same žrtve, ali i pokretači majčine snage, kad njoj ista ta snaga nedostaje. Radi njih, i u njima, ona nalazi snagu da reagira, kako bi ih pokušala sačuvati i spasiti od neizbježnih posljedica nakaradnog bračnog života. Suočavanje s istinom je još jedan od bolnih procesa kroz koje će biti prisiljena proći, a koji će neminovno ostaviti žig na njenom i životu njene djece" - navodi se.

Uzbuđena spisateljica nije krila svoje oduševljenje ovom promocijom i prilikom koja joj se pružila da svoj posljednji roman predstavi i u prekrasnom Rimu.


Reci što misliš!