Kultura

#najava

Noć muzeja 2022. u Arheološkome muzeju: 3D virtualne šetnje, digitalna pamtilica, videoprilozi i nagradne igre

Noć muzeja 2022. u Arheološkome muzeju: 3D virtualne šetnje, digitalna pamtilica, videoprilozi i nagradne igre
Iva Perinčić

Već dugi niz godina Arheološki muzej Zadar, s ciljem unaprjeđenja svoga temeljnog poslanja, koristi suvremene tehnologije

"U našemu se radu digitalno i stvarno, koliko god u svojoj osnovi bili u suprotnosti, nadopunjuju, omogućujući učinkovitije sakupljanje, zaštitu, izlaganje i predstavljanje povjerene nam baštine. Uporaba suvremene tehnologije osigurala je neprekinutu komunikaciju s našim posjetiteljima i u ovim izvanrednim okolnostima, posebice u organizaciji Noći muzeja. Stoga vas i ove godine pozivamo da nam se pridružite u petak 28. siječnja 2022. na Facebook stranici Muzeja od 18 do 1 sat, u programu koji su za Vas priredili muzejski djelatnici, samostalno ili u suradnji s vanjskim suradnicima ili ustanovama, a koji donosi 3D virtualne šetnje, digitalnu pamtilicu, videopriloge i neizostavne nagradne igre"  - najavili su iz Muzeja.

Na kraju programa, nešto o njegovim početcima. Naime, u godini u kojoj obilježavamo 190. obljetnicu Arheološkoga muzeja Zadar, obilježavamo i 15 godina sudjelovanja u manifestaciji Noć muzeja. Oni koji ostanu do kraja, imat će priliku uživati u programu koji je ostvaren u drugoj Noći muzeja, sada već davne 2009. godine.

Arheološki muzej Zadar neće biti otvoren za posjetitelje u Noći muzeja 2022. Program će se u Noći muzeja, u petak 28. siječnja 2022., moći pratiti na Facebook stranici Muzeja od 18 sati do 1 sat ujutro.


Reci što misliš!