Kultura

zadarski pisci

Natječaj za kratku priču #Studentarije produljen do 1. travnja

Natječaj za kratku priču #Studentarije produljen do 1. travnja

#Studentarije naziv je drugog književnog natječaja kojega je raspisala udruga Zadarski pisci ZaPis.

Prvi je natječaj, podsjetimo, prošle godine pokrenut kako bi se pojačali redovi zadarskih proznih autora, a u "Potrazi za piscem" istaknule su se Ana Padovan, Ana Vidov i Daniela Bjelanović.

ZaPis je nagradio autorice, a snimljen je i zanimljiv video za natječaj kao svojevrsna turističko kulturna razglednica grada Zadra u kojem naši protagonisti - pisci na različitim zadarskim lokacijama (perivoj, riva, Forum) traže nove spisateljske talente.

- Ove godine odlučili smo se na mali zaokret, pa smo natječaj za kratku priču usmjerili na temu studentskog života u Zadru. Tražimo kratke priče autora koji studiraju u Zadru sada, ali isto tako i priče o studiranju u Zadru nekad. Nije važno jeste li iz Zadra, važno je da se u priči bavite zadanom temom i svim onim slatkim i gorkim stvarima koje donosi studentski život u Zadru..od muka po cimerstvu, prvim honorarnim poslovima, zajedničkim seansama učenja, skupljanjem skripti, rokovima, zajedničkim utapanjima problema u beskonačnim kavama i pivama... Bit će zanimljivo, jedva čekamo vaše priče!, navode.

Priče se šalju na mail potragazapiscem@gmail.com.

Rok za slanje je 1. travnja! 

Uz priču, ZaPis poziva i da pošaljete kratku biografiju!

Nagrađene priče bit će objavljene u fanzinu i na Facebook stranici udruge, te predstavljene na književnom susretu ZaPisa u Gradskoj knjižnici Zadar. Autoru najbolje priče smješi se i poklon paket, naravno - knjiga!


Reci što misliš!