Kultura

#info kantun

Od subote u prodaji ulaznice za nagrađivanu dramu Huddersfield

Od subote u prodaji ulaznice za nagrađivanu dramu Huddersfield

Višestruko nagrađivana predstava “Huddersfield" Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renea Medvešeka gostuje u HNK Zadar u četvrtak, 20. siječnja u 20 sati. Predstava je kazališni je hit koji od 2018. godine ne prestaje oduševljavati publiku.

Autor: Uglješa Šajtinac/Tomislav Zajec
Režija: Rene Medvešek
Adaptacija: Tomislav Zajec
Dramaturgija: Tomislav Zajec
Scenografija: Tanja Lacko
Kostimografija: Doris Kristić
Glazba: Rene Medvešek
Oblikovanje svjetla: Aleksandar Čavlek
Oblikovanje tona: Kruno Miljan

Igraju: Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Mateo Videk, Sreten Mokrović, Filip Nola, Tina Orlandini i Ugo Korani

Uglješa Šajtinac (Zrenjanin, 1971.) jedan je od najznačajnijih suvremenih srpskih dramskih pisaca. Dobitnik je niza nagrada među kojima je Europska nagrada za književnost  i Sterijina nagrada za dramu Huddersfield 2005.god. Ova drama stekla je kultni status kao i istoimeni višestruko nagrađivani film.

HUDDERSFIELD donosi mračnu, duhovitu i vrlo potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji na prijelazu u novo tisućljeće iza sebe teško ostavljaju posljedice rata, a pred sobom ne vide baš nikakvu naznaku bolje budućnosti. U takvim okolnostima i u vremenu potpune rasprodaje moralnih i materijalnih vrijednosti, čak se i kišovito jorkširsko (u hrvatskoj adaptaciji je to karlovačko) predgrađe čini obećanom zemljom. Upravo iz te zemlje vraća se jedan od junaka ove predstave, i svojim povratkom otvara nikad riješena pitanja i traume iz vremena za koje su svi mislili da je davno zaboravljeno.

NAGRADE:

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2019. - za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika: Mateo Videk

Festival malih scena u Rijeci 2019:
Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu : Dado Ćosić
Nagrada Veljko Maričić za najboljega mladog glumca: Mateo Videk
Nagrada Darko Gašparović za najbolju dramaturgiju: Tomislav Zajec
Žiri Novog lista u sastavu: Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Davor Mandić nagradu MEDITERAN dodijelio je Dadi Ćosiću za ulogu Ratka

Predstava je u Premijernoj pretplati i u slobodnoj prodaji od subote, 15. siječnja u terminu od 11 do 13 sati. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna.


Reci što misliš!