Kultura

večeras u 19 sati

Zadru za dar: Koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa

Zadru za dar: Koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa
Ž. Karavida

U petak, 26. studenoga 2021. u Svečanoj dvorani Sveučilšta u Zadru s početkom u 19 sati profesori Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar održat će koncert pod nazivom Zadru za dar.

Radi se  kulturnom događaju s gotovo najdužom tradicijom u Zadru. Naime, profesori Glazbene škole Blagoje Bersa nastupaju već 17-tu godinu za redom, svirajući u čast Dana grada Zadra.

Nepresušna je i vrijedna divljenja invencija i entuzijazam nastavnika kojom pristupaju ostvarenju ovog koncerta. Tako će i ove godine nastupiti 15 nastavnika kao solisti ili u komornim sastavima. To su : Ivana Skroče i Ivan Štorić na glasoviru, Mihovil Buturić i Silvia Magdalena Šimić na orguljama, Ivan Vihar, Božena Lukin, Hrvoje Šteko na gitari, Josip Marcelić na kontrabasu i  Dražen Habuš na trubi.

Koncert će završiti nastupom vokalnog ansambla BB pod vodstvom Dražena Habuša u kojem su se isključivo za ovu prigodu okupili nastavnici: Marjana Dušević, Blanka Aždajić Medić, Martina Lazar, Silvia Magdalena Šimić, Božena Lukin, Dijana Penezić, Nada Smoljan, Ivan Štorić i Jurica Šoša. Na programu su djela J.S.Bacha, M. Glinke, V.Amiga, E.Lecuone, K.Reinhardta, M.Hibšera i crnačke duhovne pjesme.

​​​​​​​

Reci što misliš!