Kultura

koncertni ured zadar i zadarski komorni orkestar

Zadarski vrtićanci otkrivali Petra i vuka kroz projekcije u Kneževoj palači

Zadarski vrtićanci otkrivali Petra i vuka kroz projekcije u Kneževoj palači
KUZD

Zadarski vrtićanci otkrivaju Petra i vuka projekt je iznikao iz suradnje Koncertnog ureda Zadar sa Zadarskim komornim orkestrom, gdje se tri godine zaredom (2018., 2019. i 2020.) priređivala izvedba orkestralne suite Petar i vuk Sergeja Prokofjeva koja je postala simbol glazbenoga kazališta za djecu i mlade

Kako se ove godine iz epidemioloških razloga nije mogla realizirati živa izvedba s orkestrom pred 600 djece u velikoj dvorani HNK Zadar, tijekom studenog organizirala se projekcija u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, pred malim grupama od dvadesetak djece.

Osim projekcije, malim su se posjetiteljima čitale bajke, upoznalo ih se s glazbenim instrumentima, te im se organiziralo vođenje kroz stalnu izložbu „Šest salonskih priča – povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar“. Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i medija te u suradnji s Narodnim muzejem Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa, Gradskom glazbom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.

Program je posjetilo 300 djece iz zadarskih dječjih vrtića Blagovijest, Vrapčić, Potočnica, Maslačak, Golubica, Bambi, Jazine i Ciciban,  22 djece iz OŠ Šime Budinića, 20 polaznika dječjeg vrtića Pašman te 23 iz dječjeg vrtića Zvjezdice u Zemuniku Donjem.


Reci što misliš!