
Zadar, grad koji se mora posjetiti, sljedeća je stanica na gastronomskom putovanju britanskoga MasterChef-a Dhruv Bakera.
Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna tržnica,
nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji
odražava “raspoloženje” mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel
& Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje
g.Baker posjećuje.
Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu
uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama
i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa
centru.
Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu
Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter
International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrs-nih jela
od morskih plodova.
Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na za-jedničkom
kuhanju dva jela na instalaciji ‘Pozdrav
suncu’.
Nakon Zadra g. Baker kreće prema gradu Ninu u
kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza
Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju
katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih
šparoga i ovčjeg sira.
Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj
farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv
Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda,
rogača, kakaa i badema.
Gastronomsku seriju “Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju”
snimala je zagrebačka
produkcijska kuća MAK Production. Prikazuje se na Prvome programu
Hrvatske televizije
(HRT – HTV 1) svake srijede s početkom u 21.00, a dostupna je i
putem mobilnih uređaja,
tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.
“Ovim putem se zahvaljujemo Filmskom uredu Zadar za potporu
prilikom snimanja emisije na
području Zadra i okolice”, poručili su organizatori.



