Kultura

#zadar

U Brlogu predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića "Iza Mjesečevih planina"

U Brlogu predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2021., u Brlog Brew Baru na Voštarnici Hrvoje Ivančić predstavlja svoju novu knjigu "Iza Mjesečevih planina"-. Riječ je putopisima iz Afrike, a prikaz knjige je multimedijalan. Početak je u 19h.

Hrvoje Ivančić je pisac i putnik, reporter i dokumentarist. Autor je putopisa "Dunavski blues", za koji je dobio književnu nagradu Rikard Jorgovanić. Napisao je putopisni roman "Samsara - put na Istok", zbirku kratkih priča inspiriranu dugogodišnjim putovanjima na Bliski istok - "Za'atar", putopis iz Afrike "Iza Mjesečevih planina".

Još od fakultetskih dana i studija povijesti intenzivno putuje Bliskim istokom, srednjom i istočnom Afrikom te jugoistočnom Azijom. A od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca. Pisao je iz Ugande, Konga, Južnog Sudana, Indije, Pakistana, Sirije, Hrvatske i Europe. Snimio je serijal „Put u Kathmandu", dokumentarni film iz Ugande s temom fair trade sustava pod nazivom „Perlica po perlica", dokumentarni film iz ratom opustošene Sirije „Sirija - zemlja na raskrižju", dokumentarni film iz turbulentne regije na istoku D.R. Konga, "Sjeverni Kivu - zaboravljeno srce Afrike".

Dobitnik je nagrade Dijana Klarić za reportažu iz Konga, Zaboravljeno srce Afrike. Dobitnik nagrade "FIJET Tolerancija" koju dodjeljuje udruga novinara u turizmu, a nagrađuje se putopisce koji pišu o drugim državama, narodima, kulturama i potiču empatiju, solidarnost, te koji kroz svoje reportaže otkrivaju nepoznate svjetove i ugrožene pojedince, grupe i događaje. Ušao je u uži krug regionalnog natječaja "Spasimo putopis" 2021.

Reportaže je objavljivao u hrvatskim tiskovinama i elektroničkim medijima. Neki od njih su: Globus, Večernji list, Jutarnji list, H-alter, Drvo znanja, Meridijani, Croatian Traveler, Turist plus, Rolling Stone, Playboy, T-portal. Kratke priče objavljene su mu u književnim časopisima: Artikulacije, Fantom slobode, Entefktirio, Strane.

Pojedine priče prevedene su na engleski, njemački, poljski, grčki i talijanski. Stalni je suradnik portala Lupiga i Hrvatske radiotelevizije. Kao predavač je gostovao u učilištima, osnovnim i srednjim školama, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i na filozofskim fakultetima u Zagrebu, Rijeci i Zadru.

Više na Brlogu.


Reci što misliš!