Kultura

SUBOTA, 16. LISTOPADA 2021. U 19:00 sati

U Brlogu predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića Iza mjesečevih planina (putopis iz Afrike)

U Brlogu predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića Iza mjesečevih planina (putopis iz Afrike)
brlog

BRLOG Zadružna pivovara poziva na predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića Iza mjesečevih planina (putopis iz Afrike)

Dakle, osim što će te popiti dobru pivu, u subotu, 16. listopada u 19 sati moći će te sudjelovati i na predstavljanju ove zanimljive knjige.

"Čuj i počuj dragi Zadre!! U goste ti stiže ni manje ni više nego Hrvoje Ivančić - nagrađivani pustolov, reporter i pisac.

'Autor je novinarskih reportaža društveno-socijalne, ratne, političke i kulturne tematike koje spajaju humanizam i avanturizam, promiču obrazovanje i potiču upoznavanje različitih kultura.'

Kao profesor povijesti, naviknut u Zadar doći kao predavač, pripremio nam je multimedijalno predavanje o Africi, na terasi Brloga.

Dolazi nam predstaviti svoju novu rukotvorinu pod nazivom Iza Mjesečevih planina. Ovaj putopis iz Afrike spoj je reportaža i eseja nastalih kao rezultat 10-godišnjih putovanja teritorijem Velikih jezera, kroz ratom napaćenu Ugandu, Južni Sudan, Ruandu i Kongo.

Hrvoje, kao ovisnik o adrenalinu, za svoje destinacije tvroglavo bira baš one najopasnije. Tako je u Kongu, koji je fokus njegova istraživanja, točnije u regiji Sjeverni Kivu, obišao mjesta koja su zabranjena za bijelog čovjeka, a sve kako bi malo porazgovarao sa pripadnicima jedne od tamošnjih mnogobrojnih mai mai paravojnih skupina.

Takve i slične ludosti rezultatirale su i nagrađenom dokumentarnom reportažom Sjeverni Kivu - zaboravljeno srce Afrike, čije ćemo isječke imati priliku pogledati tijekom predavanja.

Što je to što ga vuče u ta mjesta iz kojih drugi bježe, često spašavajući živu glavu? Što je Zapad Africi, a što Afrika Zapadu? Što o svemu tome kažu Hrvati koje je put nekad davno odveo to Mother Africa? I od svega najvažnije, kakva mu je Plavuša u usporedbi sa Nilom?

Sve to, naravno, uz pratnju vrhunskih craft piva na čelu s Plavušom, Neposlušnom i ekperimentalnom ekipom iz Small batch serije", poručuju iz Brloga.

Nakon predavanja moći ćete otići doma sa svojim primjerkom knjige, a pronaći će se i koji primjerak ranijih Hrvojevih djela, kao što su Dunavski blues, Samsara – put na Istok i Za'atar. 
 


Reci što misliš!