Kultura

#preporuka

Rendez-vous au cinéma u Kino Zoni uz Goddardov Ludi Pierrot

Rendez-vous au cinéma u Kino Zoni uz Goddardov Ludi Pierrot

Sedmo izdanje manifestacije "Rendez-vous au cinéma", ujedno je i prvo u kojem sudjeluje Kino Zona!

Tijekom dva tjedna, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače prikazati ćemo četri izuzetna ostvarenja francuske kinematografije: Goddardovog "Ludog Pierrota", Jeunetovu "Amelie", Ozonovih "8 žena" te Dionov dokumentarac "Sutra"!

Čast otvaranja, kao svojevrsni hommage nedavno preminulom Jean-Paul Belmondu, dobio je "Ludi Pierrot" kojeg gledamo ove srijede, 29.09. od 20 h.
Ferdinand Griffon je nesretno oženjen i nedavno je otpušten s posla u jednoj televizijskoj kući. Po završetku bezumne zabave pune plitkih rasprava, osjeti potrebu za bijegom te odluči pobjeći s bivšom djevojkom Marianne Renoir, ostavljajući svoju ženu, djecu te buržoaski način života.

Nakon što je Marianne u svom stanu pronašla leš, Ferdinand uskoro otkriva kako Marianne progone teroristi iz OAS -a, od kojih jedva pobjegnu. Marianne i Ferdinand, kojeg naziva Pierrot - nepoželjan nadimak koji znači "tužni klaun" - kreću u kriminalni pohod od Pariza do Sredozemnog mora u automobilu mrtvog čovjeka.

Majstorsku režiju potpisuje kultni Jean-Luc Goddard, a u glavnim ulogama briljiraju Jean-Paul Belmondo, čija je nedavna smrt rastužila zaljubljenike u film diljem svijeta, i Anna Karina, Goddardova filmska i životna muza.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

*Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

*Rendez-vous au cinéma organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža, uz partnerstvo s Animafestom Zagreb i Kinom Tuškanac.
 


Reci što misliš!