Kultura

#ponos

Pečatnjak grada Bjelovara za zadarsku Dramu Plus

Pečatnjak grada Bjelovara za zadarsku Dramu Plus
Željko Karavida

Nakon što su izveli "Kabanicu" na festivalu u Bjelovaru, glumcima Drame Plus iz Zadra stiglo je jedno lijepo priznanje!

U ime festivala BOK, voditelju Drame plus Vinku Radovčiću nagradu je uručio glumac Ognjen Milovanović - Pečatnjak grada Bjelovara.

BOK fest je smotra najznačajnijih kazališnih ostvarenja profesionalnih kazališnih kuća Hrvatske i njihovih gostiju iz zemlje i inozemstva, najčešće iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Režiju predstave potpisuje Vinko Radovčić, a u predstavi igraju: Lovro Ivanković, Deni Sanković, Luka Barešić, Domagoj Nižić, Matino Antunović i Toma Medvešek.

Predstava Kabanica nastala u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar, doživjela je velik uspjeh, na 27. Festivalu glumca 2020. godine nagrađena je posebnim priznanjem za nadahnutu kolektivnu igru svih glumaca, a 2019. godine nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje predstave u cjelini.

Redatelj predstave Vinko Radovčić okupivši mlade glumice, zajedničkom energijom i promišljanjem, stvorio je djelo zastrašujućih poruka i otvorio prostor za razmišljanje u kojem ne možete ostati pasivni i poziva svakog čovjeka u gledalištu da govori, da se buni, da se ne plaši, da mijenja i da reagira na ono što ne valja u društvu.

 


Reci što misliš!