Kultura

#zadar

Rasprodan prvi koncert Zadarskog komornog orkestra; dijele se besplatne ulaznice za projekciju

Rasprodan prvi koncert Zadarskog komornog orkestra; dijele se besplatne ulaznice za projekciju
Željko Karavida

Rasprodane su ulaznice za prvi koncert Zadarskog komornog orkestra koji pod ravnanjem šefa dirigenta Ivana Repušića u četvrtak, 22. srpnja u crkvi sv. Krševana u 21 sat izvodi dva istaknuta djela Johannesa Brahmsa, uz Beethovena i Wagnera najvažnijeg predstavnika grandioznog 19. stoljeća. Na programu je Koncert za violinu, violončelo i orkestar uz soliste Romana Simovića i Uladzimira Sinkevicha, te Druga simfonija.

Za one koji su ostali bez ulaznica organizirat će se projekcija koncerta na Trgu sv. Krševana ispred crkve. Ulaz na projekciju je slobodan, ali isključivo uz predočenje besplatnih ulaznica koje se mogu preuzeti na info pultu Kneževe palače od 11 do 13 sati i od 19 do 20 sati. Crnogorski violinist Roman Simović nastupio je na najvažnijim koncertnim pozornicama, poput Boljšoj teatra, dvorane Victoria u Ženevi, dvorane Rudolfinum u Pragu, dvorane Rahmanjinov u Moskvi, Grand Opera Housea u Tel Avivu itd. Kao solist, nastupao je s nekima od najrenomiranijih orkestara na svijetu kao i s dirigentima poput Valerija Gergijeva, Antonija Pappana, Daniela Hardinga, Jiřija Belohlaveka, Pabla Heras-Casada i drugih. Roman Simović koncertni je majstor Londonskog simfonijskog orkestra a ujedno i počasni koncertmajstor Zadarskog komornog orkestra.

Uladzimir Sinkevich od 2011. godine član je Minhenskoga radijskog orkestra na mjestu prvog violončela. Osvojio je brojne nagrade, među ostalima prvu nagradu i Posebnu nagradu Isang Yun na istoimenom međunarodnom natjecanju u Koreji 2012., treću nagradu Međunarodnog natjecanja Drohomirecki za solo violončelo u poljskim Katowicama i drugu nagradu na 10. natjecanju Gabrielli u Berlinu. Kao solist nastupio je uz brojne orkestre, primjerice Bjeloruski državni simfonijski orkestar, Minhenski radijski orkestar i Filharmoniju Baden-Badena.

U subotu, 24. srpnja u crkvi sv. Krševana u 21 sat orkestar će izvesti Brahmsovu Treću simfoniju i Uvertiru opere Strijelac vilenjak Carl-Marie von Webera. Preostalo je još nekoliko ulaznica za taj koncert, a mogu se kupiti na info pultu Kneževe palače od 11 do 13 sati i od 19 do 20 sati te putem interneta na adresi kuzd.mojekarte.hr.

Program 61. Glazbenih večeri u Sv. Donatu i ulaznice: www.donat-festival.com.

​​​​​​​

Reci što misliš!