Kultura

#zadar

Tomislavu Marijanu Bilosniću druga nagrada na natječaju za najkraću priču o Domovinskom ratu

Tomislavu Marijanu Bilosniću druga nagrada na natječaju za najkraću priču o Domovinskom ratu
Tomislav Marjan Bilosnić

Priča "Obadva" hrvatskog književnika Denisa Peričića osvojila je prvu nagradu na prvom natječaju za najkraću priču o hrvatskome obrambenome Domovinskom ratu, a koji je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) .

Na natječaju je sudjelovao iznimno velik broj autora, pretežno iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćio je u nedjelju organizator.

Prosudbeni sud (D. Đurašin, M. Ivančan, J. Palada, M. Pavković i I. Dolenec) najboljom je proglasio priču poznatog hrvatskog književnika Denisa Peričića (Varaždin), s nazivom „Obadva“, kojem će biti dodijeljena prigodna plaketa UHBDR91- „Da se ne zaboravi“.

Inače, Denis Peričić (Varaždin, 1968.) nagrađivani je hrvatski pjesnik, prozni, dramski i znanstveno-stručni pisac, prevoditelj, esejist, kolumnist, kritičar, antologičar, novinar i publicist, urednik. Radovi su mu uvršteni u desetak antologija te prevođeni na engleski, njemački, španjolski, poljski i makedonski jezik.

Drugo mjesto na natječaju za najkraću priču o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu pripalo je priči „Ni traga“ Tomislava Marijana Bilosnića (Zadar), a treće Miljenku Stojiću (Mostar) za priču „Njihova granata…“.

Žiri je osobito pohvalio radove čak 17 autora.

Izabrane priče, ističe Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., bit će do kraja godine tiskane u posebnoj publikaciji.

​​​​​​​

Reci što misliš!