Kultura

marijana dokoza

"Njegova žena": Zadarska književnica objavila roman po istinitoj tragičnoj priči

Marijana Dokoza je zadarska književnica s njemačkom adresom koja je baš u korona krizi izdala novi roman "Njegova žena". Priča prati mladu ženu koja je postala majka dvoje djece a potom doznala užasnu istinu o ocu svoje djece.

Izdavači su u vrijeme pandemije koronavirusa izdavali manje naslova nego inače, knjižare su zatvorile, ali svaka izolacija vrati ljudima knjigu u ruke, pa je tako i ova.

Ljudi su čitali češće i više, a neki su se autori odlučili na izdavanje nove knjige unatoč „lockdownu“. 

Marijana Dokoza je zadarska književnica s njemačkom adresom koja je baš u toj krizi izdala novi roman "Njegova žena". Roman je izišao u nakladi nakladničke kuće Despot infinitus.

Priča prati mladu ženu koja je postala majka dvoje djece a potom doznala užasnu istinu o ocu svoje djece.

- Riječ je o istinitoj priči, odnosno  ispovijesti žene čija je sudbina toliko teška i bolna da se čini nevjerojatnim kako osoba kojoj se sve to dogodilo stoji pred vama i otkriva vam svoj život – kaže Marijana Dokoza. 

Puno se toga dogodilo ženi koja je u knjizi Njegova žena – žena okrutnog silovatelja. Od laži, prijevare, psihičkog i fizičkog zlostavljanja i naposljetku istine koju je doznala, a koje je bila užasnija od onog što je ona proživjela. 

- Doznati da je otac njezino dvoje djece silovatelj, unatoč svemu proživljenom s njim, nije bilo lako. Meni je bilo čudno kad mi je to rekla, usudila bih se reći kako u početku ni sama nisam vjerovala u tu priču, ali već u to vrijeme su mediji u BiH pisali o tom slučaju navodeći ime i prezime i fotografiju tog čovjeka – rekla je Dokoza. 

Žena koja joj je otkrila svoju šokantnu sudbinu danas živi u Njemačkoj, a otac njezino dvoje djece je državljanin BiH i za silovanje mu se sudilo u BiH, a to su pratili i tamošnji mediji. 

U romanu žena otkriva cijeli slijed događaja, od dana kad su se upoznali do trenutka kad su se rodila njihova djeca, kad je počelo zlostavljanje, pa do trenutka kad se sve otkrilo. 

- Razgolila mi je cijeli svoj život, od trenutka kad je srela tog muškarca do trenutka kad je otišla u BiH, doznala cijelu istinu, upoznala njegovu majku i pročitala pismo žene koju je njezin suprug s još dvojicom muškaraca silovao s još dvojicom kad je bila dijete – rekla je Marijana Dokoza.

Knjiga se zasad može naručiti putem linka despot infinitus.com/proizvod/njegova-zena/, javljanjem na e-mail (prodaja@despot-infinitus.com), kao i pozivom na telefonski broj (01 58 000 64, ponedjeljak-petak, 8-16 sati).

Za nekoliko dana roman “Njegova žena” bit će dostupan u svim knjižarama u Hrvatskoj.

 


Reci što misliš!