Kultura

minari

Zadarska premijera pobjednika Zlatnih Globusa večeras u Kino Zoni

Zadarska premijera pobjednika Zlatnih Globusa večeras u Kino Zoni

U ponedjeljak 26. travnja biti će održana toliko očekivana i nekoliko puta prolongirana 93. dodjela najpoznatije filmske nagrade, popularnih Oscara. Tim povodom, Kino Zona vam u srijedu 21. travnja priređuje zadarsku premijeru jednog od ovogodišnjih favorita na spomenutim nagradama, dramu Leea Isaaca Chunga, ''Minari''.

Film, ''Minari'', kao nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima, prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom.

Međutim, obiteljska se situacija u potpunosti mijenja s dolaskom prepredene, prostačke, ali nevjerojatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film ''Minari'' prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom.

Glavne uloge u filmu tumače globalno poznati Steven Yuen (TV serija ''Živi mrtvaci'', ''Izgaranje'', ''Okja''..), Yeri Han, Yuh-Jung Yuon, Alan S. Kim te američki glumački veteran Will Patton. Od do sad čak 101 osvojene nagrade i 209 nominacija, valja svakako istaknuti 'Zlatni Globus' za najbolji film izvan engleskog govornog područja, BAFTA-u za najbolju sporednu glumicu (Yuh-Jung Yuon), nagradu publike i glavnu nagradu za najbolji film na festivalu u Sundanceu, odnosno, 6 nominacija za Oscara uključujući i onu za najbolji film.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 


Reci što misliš!