Kultura

razgovor s katarinom colić

Tonski i foto studio, coworking prostor i najsuvremenija oprema: Uskoro natječaj za zakup prostora u Centru za kreativne industrije

Tonski i foto studio, coworking prostor i najsuvremenija oprema: Uskoro natječaj za zakup prostora u Centru za kreativne industrije

Prolazite li zadarskom Reljom, možete vidjeti kako je zgrada budućeg Centra za kreativne industrije spremna za useljenje. Koliki će biti kapacitet što se tiče uredskog dijela prostora za poduzetnike i koji će prostori biti ''specijalizirani''?

Kreativna industrija identificirana je kao jedan od strateških sektora u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji ima velik razvojni potencijal.

Opremanje objekta je u završnoj fazi, doznajemo od ravnateljice Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, Katarine Colić.

Koliki će biti kapacitet što se tiče uredskog dijela prostora za poduzetnike i koji će prostori biti ''specijalizirani''?

- Unutar Centra kompletno će se opremiti sedam ureda za najam poduzetnicima, co-working prostor, tri dvorane za sastanke koje su opremljene suvremenom IT opremom, cafe bar te tonski studio i foto studio.

Na samom vrhu zgrade nalazi se multifunkcionalna dvorana kapaciteta 140 sjedećih mjesta sa pozornicom i režijom.

Dvorana će raspolagati sa tehnološkom opremom i sustavom za potrebe održavanja predavanja, konferencija, kazališnih programa, koncerta i video projekcija.

Što je s natjecajem za najam, kakav je odaziv budućih korisnika? Hoće li biti objavljen popis onih koji će prvi useliti?

- U ožujku Ustanova INOVAcija planira objaviti javni natječaj za zakup 7 uredskih prostora za najam poduzetnicima i prostor cafe bara. Pozvali smo tvrtke, mlade poduzetnike, startupove, freelancere i one koji ozbiljno planiraju pokretanje poslovanja.

Novoizgrađeni poduzetnički inkubator prostire se na četiri etaže ukupne površine 1.562,50 m². Osim korištenja infrastrukture Centar za kreativne industrije će budućim korisnicima omogućiti i najam opreme: prijenosna oprema za terensko višekanalno snimanje i foto oprema.


Reci što misliš!