Kultura

četvrtak, 25. veljače

Večernja scena za odrasle u Kazalište lutaka dovodi predstavu "Ja imam lutku u ormaru"

Večernja scena za odrasle u Kazalište lutaka dovodi predstavu

U sklopu Večernje scene za odrasle u četvrtak, 25. veljače 2021. u 20 sati pogledajte predstavu "Ja imam lutku u ormaru" u produkciji Tigar teatra iz Zagreba.

Svi rekviziti potrebni za priču nalaze se u jedinom scenskom elementu, starom ormaru iz djetinjstva. Julián ih iznosi na pozornicu, s njima gradi svoju scensku igru sve dok ne naiđe na jednu lutku. 

"Ja imam lutku u ormaru" suvremeni je tekst koji pokušava govoriti o odrastanju i traumi s kojom se nose oni koji su na bilo koji način drugačiji, ali i o važnosti konteksta – obitelji i prijateljstva u takvoj situaciji.

Bitno je naglasiti kako tekst o tome progovara s vremenskim odmakom od opisanih zbivanja dok se ista ne spoje u jednu točku sa sadašnjošću. S takvim vremenskim odmakom, kroz ponovno proživljavanje trauma, ali i rekapitulaciju događanja, tekst pruža mogućnost sagledavanja šire slike priče odnosno tema odrastanja, obitelji i prijateljstva jer ih, lociravši se i tekstualno u prostoru kazališta, nanovo proživljava i propitkuje.

Držeći se te postavke teksta, i gradeći na njoj, predstava ne inzistira na donošenju zaključaka o danim temama, već uranja u njih i poziva gledatelja da bude svjedok i sudionik na Julianovom putovanju, putu oslobođenja.

AUTORICA DRAMSKOG TEKSTA: María Inés Falconi
REDATELJICA: Vjera Vidov
DRAMATURG: Filip Jurjević
PREVODITELJICA: Maja Galović
PRILAGODBA NA HRVATSKI: Kristina Sajbert
SCENOGRAFIJA I KOSTIMOGRAFIJA: Autorski tim
IZBOR GLAZBE: Domagoj Mrkonjić (Heroin and Your Veins “I feel nothing”)
OBLIKOVANJE VIDEO PROJEKCIJA: Leo Vukelić, Domagoj Mrkonjić 
IGRA: Domagoj Mrkonjić 
TRAJANJE: 50 minuta
13+ 

Cijena ulaznice je 40 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna.


Reci što misliš!