Kultura

zahuktali se radovi

Počeli radovi na spoju Knjižnice sa zgradom Centra za mlade

Počeli radovi na spoju Knjižnice sa zgradom Centra za mlade

Počeli su radovi na spoju središnje zgrade Knjižnice sa zgradom "Centra za mlade".

Podsjetimo, prema projektu, Knjižnicu će pripasti oko 1000 kvadrata novog prostora, što će joj uvelike olakšati poslovanje, povećati kvalitetu postojećih usluga, ali i omogućiti uvođenje novih.

Projekt se sufinancira iz Poziva na dostavu projektnog prijedloga u postupku izravne dodjele bespovratnih sredstava za strateški projekt u okviru Specifičnog cilja 6e2 "Obnova brownfield lokacija (bivša vojna i/ili industrijska područja) unutar ITU" iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."

Projektom se rekonstruira dvoetažni prostor površine 4498,24 m2 koji se nalazi pored postojeće gradske knjižnice i koji će se povezati prolazom.

Novouređeni prostori odgovarat će potrebama udruga mladih, nezavisne kulturne scene te građana koji su korisnici prostora knjižnice kao i javnih prostora centra za mlade.

Bit će tu višefunkcionalni prostori igraonica, prostori za radionice za osnovnoškolsku djecu, vježbaonica, dvorane za predavanje, velika multimedijalna dvorana za koncerte, projekcije i razne druge izvedbene aktivnosti, dvorane za ples, caffe bar te prostora administracije i uredi za udruge.

Dio Centra za mlade oslikao je naš poznati muralist Tomislav Lončarić - Lonac.


Reci što misliš!