Kultura

u 18 i 20 sati

Rasprodane dvije izvedbe predstave Drame plus "Zločin i kazna" u HNK Zadar

Rasprodane dvije izvedbe predstave Drame plus

U subotu, 20. veljače u HNK Zadar održat će se dvije izvedbe predstave Drame plus, Zločin i kazna, u 18 sati i u 20 sati. Nažalost, sve dostupne ulaznice su već razgrabljene.

Predstava u 20 sati igra se samo za pretplatnike Mozaik pretplate.

DRAMA PLUS 

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

ZLOČIN I KAZNA

režija/ Vinko Radovčić
dramaturgija / Antonela Tošić
kostimografija / Anita Goreta
scenografija/ Naonar i Vinko Radovčić
odabir glazbe / Vinko Radovčić
oblikovanje svjetla/ Frane Papić
oblikovanje tona/ Mate Petričević
maska/ Maria Pehar

igraju:

Luka Knez / Marin Klišmanić / Lara Nekić / Dragan Veselić/ Sanda Pinter/ Domagoj Ikić / Veronika Mach / Vito Sikirić/ Elodie Paleka

Nastala prema motivima scenske adaptacije Andrzeja Witolda Wajde, ZLOČIN I KAZNA, ova predstava postaje poligon za testiranje granica izdržljivosti psihe jednog čovjeka razapetog između dva identiteta - borca za društvenu pravdu i ubojice. Protagonisti predstave ulaze u filozofsku raspravu o pravdi pitajući se koliko ju je puta povijest čovječanstva opovrgnula i  koje posljedice na nas kao socijalna bića  ona ostavlja?

Vrijedi li ubiti jednu “pišljivu uš”? Kako će se to odraziti na ostatak hranidbenog lanca? Hoćemo li doživjeti toliko žuđenu društveno-političku promjenu nabolje ili će pak  vremenom rezultirati domino-efektom i uništiti svaku postojeću ?………Sve su to pitanja koja postavlja Rodion Romanovič Raskoljnikov, mladi, ambiciozni, inteligentni i izmučeni student prava kojem krajnje siromaštvo u kojem se zatekao sve više nalikuje na trajni socijalni hendikep, nego na jednu od teških, ali i prebrodivih životnih faza.

Odvaživši se na ubojstvo kako bi krenuo na čvrsti put dokazivanja svojih filozofskih teza,on polagano uviđa kako ipak ne kroči putem dokaza, već putem iskušenja.


Reci što misliš!