Kultura

počevši od četvrtka

Vla Vla Vlajland izvest će se u čak četiri termina u HNK Zadar

Vla Vla Vlajland izvest će se u čak četiri termina u HNK Zadar

Ovog tjedna u HNK Zadar gostuje nova predstava Kazališta Moruzgva VLA VLA VLAJLAND CABARET prema tekstu i režiji Ivana Lea Leme te u izvedbi Ecije Ojdanić.

Radi se o svojevrsnom nastavku hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva CABARET PREKO VEZE. U prethodnom cabaretu veliku simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju te u toj borbi doživjela razne spoznaje, atipične za vlastitu stereotipsku poziciju.

U novoj predstavi VLA VLA VLAJLAND CABARET, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva, sudbina odvodi,  kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Kroz niz njezinih pustolovina pratimo kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna - Ivan Leo Lemo

Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Ecija Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi  dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na  XIII. Gumbekovih danima.

Predstava će igrati u četiri termina: u četvrtak, 14. siječnja u 18 sati (u 20 sati samo za pretplatnike Premijerne pretplate) i u petak, 15. siječnja u 18 i 20 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar, a na dan izvedbi blagajna radi od 11 do 13 sati i od 17 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna


Reci što misliš!