Kultura

bili smo na premijeri

Dobrodošli u Caffee Kraljevstvo!

Dobrodošli u Caffee Kraljevstvo!

Dobrodošli u Caffee Kraljevstvo! A tamo će vas poslužiti ni manje ni više jedna princeza koja se odrekla titule da bi mogla raditi ono što voli i biti slobodna, uz svesrdnu podršku voljene osobe.

Odmetnutu princezu utjelovila je Irena Bausović Tomljanović, a njezinog najboljeg prijatelja Mirkeca Dominik Karakašić.

Riječ je o novoj predstavi Kazališta lutaka Zadar i slobodno ćemo reći, poznavajući njihov repertoar, jednoj od do sad najzabavnijih predstava koja toliko dobro ironizira našu stvarnost, pa čak i elemente pandemije u kojoj smo se svi našli i pokušavamo se snaći. 

Interakcija ovo dvoje glumaca u minimalističkom ali sjajnim idejama protkanoj sceni naprosto osvaja.

Ekperiment je u Zadar donio mladi redatelj Vanja Jovanović koji je u suradnji s dramaturgom Patrikom Gregurecom i glumcima ostvario sve što treba činiti dobar teatar objekata. A glumački duo stvarno je predmetima udahnuo dušu. Jedna od možda najupečatljivijih scena svakako je ona koja pokazuje potpuni ''raspad sistema'' u kraljevstvu kada se iznad princeze i uzvanika na svadbi (sve redom predmeta poput šalica i boca) prelijeva voda iz boca koje vise sa stropa.

Iako je na premijeri zbog mjera epidemiologa bilo manje publike nego što je to uobičajeno na predstavama, to nije umanjilo onaj poznati osjećaj kada znate da se pred vama odvija predstava čije ćete poruke još dugo nositi. 


Reci što misliš!