
Knjiga 'Kod Yvesa' objedinjuje kratke priče i recepte, a prema mišljenju autora, više podliježe književnoj, nego gastrokritici
Ivica Prtenjača izdao je knjigu koja pronalazi
svoje mjesto na pola puta između kuhinje i naslonjača, a riječ je o
kombinaciji 12 kratkih priča i 84 provjerena recepta.
Prije no što se iz Rijeke doselio u Zagreb, Ivica Prtenjača radio je kao
čitač vodomjera, naplatničar plina, dostavljač sladoleda, skladištar,
građevinski radnik, galerist, serviser vatrogasnih aparata i trgovac.
U četvrtak, 3. veljače Ivica Prtenjača gostuje na Književnom salonu u Galeriji SC, s početkom u 20 sati.
Danas radi kao voditelj književnih promocija u Profilu i voditelj
književne tribine Kava i kolači u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana
Ogrizovića, no za pravo predstavljanje najmaštovitijeg domaćeg promotora
književnosti dovoljno je reći Prtenjača-pjesnik.
I sam Prtenjača,
birajući između brojnih identiteta, za sebe kaže da je najviše pjesnik.
Unazad deset godina izdao je čak sedam knjiga, napisao svoj prvi roman i
dramu, a najzapaženije su njegove zbirke poezije za koje je nagrađen s
više domaćih te prestižnom crnogorskom književnom nagradom Risto
Ratković.
‘Kod Yvesa’ je novost u njegovom književnom opusu, a predstavlja i
posebnost u hrvatskom izdavaštvu. Bogato opremljena fotografijama
umjetnice i Prtenjačine partnerice Tanje Dabo, knjiga objedinjuje kratke
priče i recepte, a prema mišljenju autora, ona više podliježe
književnoj, nego gastrokritici.
Dok čekamo što će književna kritika i
kuhari(ce) reći o sadržaju Yvesove knjige, Prtenjača za tportal govori
zašto je spojio prozu i kuhinju, a zašto uz ručak nije spjevao pjesmu,
pokazuje kako se snalazi u kuhinji i koliko se to razlikuje od pisanja,
otkriva u kojoj je fazi njegov drugi roman i pokazuje koje su faze
potrebne da bi ručak ispao kako spada.
Pogledajte video: max.tportal.hr



