Kultura

petak, 30. listopada

Gitaristički virtuoz Damir Halilić Hal održat će koncert u HNK Zadar

Gitaristički virtuoz Damir Halilić Hal održat će koncert u HNK Zadar

U petak, 30. listopada u HNK Zadar s početkom u 20 sati održat će se koncert pod nazivom “MOĆ GITARE”, gitarističkog virtuoza Damira Halilića Hala.

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji i Švicarskoj. O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni  virtuoz Tommy Emmanuel.

Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala  te uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Halov ciklus koncerata pod nazivom  MOĆ GITARE po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera čiju vrijednost i originalnost potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici.

Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati i na sustavu Croatia Tickets.


Reci što misliš!