Kultura

srijeda, 28. i subota, 31. listopada

U Kazalištu lutaka Zadar predstava "Pazi što govoriš" u režiji Vinka Radovčića

U Kazalištu lutaka Zadar predstava
KLZ

U srijedu, 28. s početkom u 18 i subotu, 31. listopada s početkom u 11 sati u Kazalištu lutaka Zadar prikazat će se predstava "Pazi što govoriš" dramaturga Filipa Jurjevića u režiji Vinka Radovčića. Predstava je namjena uzrastu 5+.

Predstava “Pazi što govoriš” je temeljena na gotovo tri stotine godina staroj priči, Lashon Hara (Zli jezici), židovskog učitelja Baal Shem Tova, koja kaže da širenje glasina šteti onome koji govori, onome o kome se govori i onome koji sluša.

Uzimajući osnovne tipove iz konteksta suvremenog življenja dobivamo dječje zaigranu beckettovsku predstavu. Beckettovsku jer se ne umanjuju posljedice nedjela, ali s tračkom nade koja donosi saznanje o istom.

Osnova priče je odnos neobične Profesorice s njezinih dvoje učenika. Jednog dana oni vide Profesoricu u neobičnoj situaciji te pomisle kako je ona nešto ukrala. Zaslijepljeni pravednošću i neznanjem, prošire glasine o njoj kao o kradljivici.

Kroz tu krajnje jednostavnu situaciju zabune, predstava se trudi govoriti o snazi koju riječi imaju te o tome da ih moramo pažljivo birati kako ne bismo nekoga povrijedili.

Igraju: Sanja Grgina, Dominik Karakašić, Gabrijel Perić, Josip Mihatov


Reci što misliš!