Kultura

zpa

Kako plesnim jezikom prikazati svoj portret, obitelj i tradiciju?

Kako plesnim jezikom prikazati svoj portret, obitelj i tradiciju?
ZPA

Nova predstava Zadarskog plesnog ansambla pod nazivom Portreti sinoć je premijerno izvedena u Kazalištu lutaka Zadar.

Uz autoricu Aleksandru Janevu Imfeld, čestu gošću platforme ljetnih radionica STREAM Zadar, suradnice na izradi i kreiranju koreografskog materijala su i pet plesačica koje su u nekoliko mjeseci povremenog viđanja uspjele ostariti i završiti predstavu u predviđenom roku unatoč brojnim nepogodnostima uzrokovanim globalnom pandemijom.

Plesačice su pokušale dočarati kako plesnim jezikom prikazati svoj portret, obitelj i tradiciju iz koje potječe svaka od njih.

eb503452b0d27be1683a7f1a900eee91.jpg?v=2

Predstava Portreti  je rezultat procesa zajedničkog rada šest žena  koje su kreirale vlastitom imaginacijom i osobnim plesnim materijalom neuobičajen, intiman i iskren  portret. I ne samo svoj, već i portret Zadarskog plesnog ansambla. Izvedbom na sceni plesači daju više od same predstave, daju dio sebe, dio svog srca, dio duše i jedan dio nečijeg života izbrušen kroz stotine sati pokušaja, frustracija, dvojbi i na koncu čiste radosti. 

Predstava je podržana od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zadra, te zaklade Kultura nova, a sada slijedi gostovanje u Zagrebu.


Reci što misliš!