Kultura

petak, 23. listopada

Predstavljanje sedam kreativnih pojedinaca kroz format PechaKucha 20X20

Predstavljanje sedam kreativnih pojedinaca kroz format PechaKucha 20X20

U petak 23. listopada 2020. program Dana grada Zadra obogatit će događaj pod nazivom PechaKucha Night - Kreativna industrija - Zadar 2020.

Organizator, Društvo arhitekata Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, uz podršku Kazališta Lutaka Zadar i Zajednicom udruga Centar nezavisne kulture, će u crkvi Sv. Dominika s početkom u 18 sati predstaviti 7 kreativnih pojedinaca koji djeluju na području kreativnih industrija i to kroz format PechaKucha 20X20.

Na japanskom PechaKucha znači „ćakula“, a predstavlja jednu od najpopularnijih licenciranih  storytelling platformi koju koriste milijuni ljudi diljem svijeta.  

Pokaži i kaži moto je PechaKuche, a njezina praizvedba u Zadru posvećena je kreativcima koji u zadanom vremenskom okviru od 20 sekundi imaju priliku pokazati 20 različitih slika te na taj način ispričati priču o svom radu na atraktivan, vizualno dopadljiv i kompetitivan način.

Kroz dokazano uspješan i zabavan format koji je osim predstavljanja ujedno i prilika za susret kreativaca različitih struka te razmjenu iskustava međusobno i s publikom, predstavit će se:

Krešimir Damjanović, arhitektura i slikarstvo

Nera Nejašmić Kozina, arhitektura i dizajn

Ivica Plazonić, gradnja instrumenata

Marija Milin, fotografija

Jean-Marc Saldini, kamera i film

Ivan Rupnik, arhitektura i obrazovanje

Filip Peraić, grafički dizajn

Radi se o istaknutim protagonistima kreativne scene na razini grada, države ali i izvan njezinih granica vezani za Zadar rođenjem, podrijetlom ili djelovanjem.

Pecha Kucha Night održat će se u skladu sa svim preporukama nadležnog stožera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a izlaganja gostujućih kreativaca biti dostupna na live streamingu facebook stranice Društva arhitekata Zadra na sljedećem linku.

Ulaz na program u crkvu Sv. Dominika je slobodan.


Reci što misliš!