Kultura

najavljujemo

Sutra u Kino Zoni pogledajte film "Mater"

Sutra u Kino Zoni pogledajte film

U srijedu, 21. listopada u Kino zonu stiže nagrađivani film "Mater" redatelja Jure Pavlovića. Projekcija je zakazana za 20 sati u Kazalištu lutaka Zadar. Cijena ulaznice je standardnih 20 kuna.

Na vijest o bolesti majke, Jasna se vraća iz Njemačke da bi se o njoj brinula. Čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom.

Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li joj se uspjeti suprotstaviti ili će nestati pod njenim teškim zagrljajem?

Nakon niza uspjelih kratkih filmova od kojih valja izdvojiti višestruko nagrađivani ''Piknik'', redatelj Jure Pavlović vraća nam se s dugometražnim prvijencem koji je na svojem festivalskom putu pokorio Pulu osvojivši nagradu 'Breza' za najboljeg debitanta, nagrade za najbolju glumicu (Daria Lorenci Flatz) i najbolju kameru (Jana Plećaš) dok je Martinu Semenčiću pripala nagrada za oblikovanje zvuka.

Poslije projekcije održat će se panel rasprava na temu: -Koliko je dalek put od kratkog do dugog filma?- na kojoj sudjeluje autor filma ''Mater'', Jure Pavlović. Razgovor moderiraju Mario Županović i Ivica Perinović.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 8-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.


Reci što misliš!