Kultura

24. i 25.10. te 7. i 8.11.

Prijavite se za besplatne vikend radionice plesa i pokreta za ne-plesače

Prijavite se za besplatne vikend radionice plesa i pokreta za ne-plesače

Zadarski plesni ansambl Vas poziva na sudjelovanje na besplatnim radionicama plesa i pokreta za ne-plesače.

Riječ je o dvije vikend radionice koje je će se održati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla u listopadu i studenom, a zajedno sa već dvije održane radionice u veljači čine potpuni tematski ciklus.

24. i 25. listopada 2020. - pokret, prostor i koreografija
7. i 8. studenog 2020. - inspiracija pa kreacija

Objavu Zadarskog plesnog ansambla donosimo u nastavku:

24. i 25. listopada bavit ćemo se korištenjem prostora te pojmom koreografije, a na posljednjoj radionici 7. i 8. studenog ćemo istražiti što sve može biti inspiracija za pokret i ples. 

Ideja za ovakvu radionicu nametnula se sama od sebe – prvenstveno jer se ples najčešće stvara u homogenim plesnim grupama. Na ovim radionicama želimo okupiti sve ljude koji bi se htjeli izraziti pokretom, a (ne) znaju kako početi!

Na radionicama ćemo se baviti vlastitom maštom i improvizacijskim tehnikama,  stvarat ćemo plesni vokabular specifičan svakom polazniku pojedinačno, bez zadanih koreografija. Tako će svi ne-plesači biti autori svog plesa, a naglasak je na kreativnosti i autentičnosti. 

(Ne)plesačke radionice su namijenjene svima, zainteresiranim građanima, ljudima koji se bave nekom umjetničkom ili sportskom aktivnošću a htjeli bi poviriti u plesnu dvoranu, onima s plesnim iskustvom različitih stilova ili bez, svima onima koji plešu po vlastitoj sobi ili nisu dugo plesali,  ljubiteljima kazališta i glazbe, kulturnjacima, kreativcima i stvaraocima.

Radionice će voditi Josipa Štulić, članica ansambla, Zadranka s diplomom plesne akademije u Salzburgu s bogatim plesnim iskustvom. Osim što pleše u profesionalnim plesnim predstavama, Josipa se bavi koreografijom, edukacijom i pedagoškim radom, scenskim pokretom i glumom, a između ostalog  autorica je prvog zadarskog flashmoba te ima iskustva u sličnim radionicama za zainteresiranu javnost.

Naglašavamo da radionice završavaju u obliku javne prezentacije i izvedbe rada zainteresiranih polaznika na Večeri plesnih minijatura u Kneževoj palači u sklopu programa povodom proslave Dana Grada.

Lokacija održavanja radionica: Kralja Držislava 10, Zadar (Relja)

Subota 14-17h / nedjelja 10-13h

Radionice se održavaju u skladu s epidemiološkim mjerama te je broj mjesta ograničen!

Prijave sudionika na mail: zadarskiplesniansambl@gmail.com

Projekt je podržan programom Razvoja publike zaklade Kultura Nova. Dizajn vizuala: Ana Jagić


Reci što misliš!