Kultura

prijave do do 22. listopada

Objavljen literarni natječaj Udruge Manufaktura Ideja iz Zadra pod temom "Strah"

Objavljen literarni natječaj Udruge Manufaktura Ideja iz Zadra pod temom

Udruga Manufaktura ideja iz Zadra objavila je 1. Literarni natječaj pod nazivom „PITAM SE, PITAM…“ Tema je STRAH. U pozivu na Natječaj, objavljenom na Facebook stranici Udruge i Instagram profilu, piše: „Ovo je vrijeme novih pitanja, preispitivanja, mijenjanja; ovo je vrijeme nove snage, novih briga, vrijeme zahvaljivanja ali i kritiziranja, ponosa i divljenja…, vrijeme našega življenja.“

Natječaj je otvoren do 22. listopada 2020., a objava rezultata bit će 30. listopada 2020.
 
Pravo sudjelovanja imaju učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola, studenti i odrasle osobe. 
 
O nagrađenima odlučit će stručno Prosudbeno povjerenstvo koje će od pristiglih radova odabrati sveukupno 3 najbolja rada u svakoj kategoriji na temelju stila, originalnosti, poruke u svezi sa zadanom temom, maštovitosti…
 
Nagrade su poklon-paketi knjiga hrvatskih nakladnika i besplatne radionice kreativnog pisanja u organizaciji Udruge.

Uvjeti natječaja: 

1. Pravo sudjelovanja imaju učenici osnovnih škola, učenici srednjih škola, studenti i odrasle osobe  Svi pristigli radovi bit će podijeljeni u tri kategorije: 
a. za učenike osnovnih škola, do 15 godina 
b. za učenike srednjih škola i studente, do 25 godina 
c. za odrasle  

2. Radovi tematski trebaju odgovarati Natječaju (u užem smislu: STRAH; u širem smislu: ZDRAVLJE) 

3. Rad mora biti originalan i autentičan – ne smije prethodno biti objavljen ili posuđen iz nekog već  napisanog djela. 

4. Tema Natječaja je STRAH, a podteme, motivi i naslovi rada slobodnog su izbora, mogu biti u stihu  ili prozi do 500 riječi.  

5. Radovi trebaju biti napisani pismom Times New Roman, veličine 12, s proredom 1,5.

6. Radove treba poslati na e-adresu manufaktura.zadar@gmail.com.  

7. Rad treba potpisati lozinkom po vlastitom izboru (radi anonimnosti pri čitanju), treba navesti  kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg nam pišete. Svoje osobne podatke, uz rad ne treba slati. 

8. U odvojenoj e-poruci treba dodatno, uz pripadajući lozinku, navesti svoje ime i prezime, datum  rođenja, broj telefona i e-adresu. 

9. U obzir za nagrade ulaze svi radovi koji pristignu do 22. listopada 2020. O nagrađenima odlučit će  stručno Prosudbeno povjerenstvo 1. Literarnog natječaja „Pitam se, pitam…“ Udruge Manufaktura  Ideja. Od pristiglih radova Povjerenstvo će odabrati sveukupno 3 najbolja rada u svakoj kategoriji na  temelju stila, originalnosti, poruke u svezi sa zadanom temom, maštovitosti…, a čine ih poklon-paketi  knjiga i besplatne radionice kreativnog pisanja. 

10. Radovi će biti predstavljeni na društvenim mrežama, a prema mogućnostima i na drugim  promidžbenim materijalima Udruge. Sudionici Natječaja slanjem svojih radova pristaju na to da se oni  koriste za promociju čitanja i pisanja. 

11. Obavijest o nagrađenim radovima bit će objavljena na Facebook stranici Udruge Manufaktura Ideja  30. listopada 2020. 

12. Iz Natječaja će biti isključeni oni radovi koji ne odgovaraju temi Natječaja, koji nisu u skladu s  uvjetima Natječaja te oni koji sadrže elemente neprimjerenih sadržaja poput diskriminacije i sl., o  čemu odlučuje stručno Povjerenstvo. 


Reci što misliš!