Kultura

koroni usprkos

U tijeku pripreme za 8.Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi"

U tijeku pripreme za 8.Festival duhovne glazbe

Kako doznajemo, u tijeku su pripreme za 8. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2020. koji će se održati 23.10.2020. u HNK Zadar s početkom programa u 19:30 sati.

Organizatori udruga "Stihovi i Note" ovih dana službeno su ga i najavili preko Facebook stranice u svom kreiranom događaju.

Nastupati će 14. izvođača iz raznih krajeva RH od toga jedan izvođač iz BiH a jedan iz Stuttgarta. 

Svjesni činjenice da se zbog epidemije korona virusa smanjio veliki broj kulturnih manifestacija u gradu Zadru ipak pozitivno i s nadom gledaju prema naprijed te vjeruju da će se ovaj jedini glazbeni festival u našem gradu Zadru, kako je i planirano održati. 
Pripreme festivala u punom su tijeku. 

Izvođači će nastupati uz instrumentalne matrice i uz pratnju back vokala Glorie i Klaudia Krizmana, a ne uz pratnju festivalskog benda, i to upravo iz razloga kako bi se smanjio broj osoba na pozornici HNK Zadar i u back stageu te kako bi se izvođačima i posjetiteljima festivala osigurale sve epidemiološke preporuke zbog pandemije Covid-19.

Festival spada pod manju kategoriju manifestacija. Svjedoci smo da su se ovogodišnji puno veći festivali poput 60.Splitskog festivala, 23.Večeri dalmatinske šansone Šibenik, 55.Festivala kajkavskih popevki, 54.Festivala dalmatinskih klapa Omiš i drugi nesmetano održali." Zbog toga je podrška kulturnoj sceni u gradu Zadru važnija nego ikada - podržite događanja i organizatore i nadajmo se da će ovoj krizi uskoro doći kraj”

Festival je natjecateljskog karaktera.

Stručni ocjenjivčki žiri u sastavu od četiri člana dodijelit će nagradu za najbolji tekst, najbolju glazbu, najbolji aranžman, nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija a publika će putem glasačkih listića odlučiti kome će se ove godine dodijeliti nagrada publike. 

NASTUPAT će izvođači:

1. Mihovil&Kornelija Dorotić – Gospod kraljuje – Bregana

2. Joško&Fedra Perić – Svod novog neba – Split

3. Antonio Lukačević – Odlazak – Cerna

4. Frank Bosch – Ti si – Umag

5. Gabrijela Lubina  – Sveta Luce – Imotski

6. Zdravko Tomić – Na nebu znak – Rijeka

7. Renata Tabori Barešić – Sveti Duše – Biograd na moru

8. Martina Gučanin – Blizinu tvoju osjećam – Stuttgart

9. Sanella Bačić – Ne napuštaj moj svijet – Zadar

10. Dino Mišetić – Vraćam ti se Oče moj – Split

11. Tamara Perc – Sjaj – Zagreb

12. Jelena Skoko – Hrabrost – Široki brijeg, BiH

13. Zbor mladih crkve Sv.Frane – Samo pokucaj – Zadar

14. Petra Antolić – Svet si Ti- Zagreb


Reci što misliš!