Kultura

subota, 8. kolovoza

24. Zadar snova: Na programu Noć performansa, Valna blizina i selekcija video arta

24. Zadar snova: Na programu Noć performansa, Valna blizina i selekcija video arta
Sanjin Strukić/PIXSELL

Predstavom Kill B u sv. Dominiku sinoć je započeo tradicionalni, 24. Zadar snova - Međunarodni festival suvremenog kazališta.

Večeras je na programu trajna Noć performansa u kojoj na scenu grada stupa naš i svjetski poznati umjetnik performansa Siniša Labrović, a u nastavku još se može vidjeti Valna blizina, Maje Rivić i Silvije Dogan, te pogledati selekcija video arta, hrvatskih eksperimentalnih kratkih filmova.

Program

Subota, 8. kolovoza - Noć performansa

Domino and Croatian Performing Arts Network
Siniša Labrović: Pecanje, Kalelarga 19-23h

Komponenta trajanja je ta koja naglašava apsurdnost, ali i upornost koja ide usuprot eventualnoj beznadnosti. Sve se čini već zgotovljeno i riješeno, istovremeno i 'sigurno', ali performans ipak inzistira na tome da se okušaju granice, da se nadmaši nemoguće. Performans se nada čudu.

Maja Rivić i Silvija Dogan: Valna blizina, Citadela 21.00h

Tijelo i glas, tijelo stvara glas, glas je tijelo. Glas je zvuk, zvuk i glas utječu na tijelo. Tijelo je čestica, zvuk je val. Glas je mjesto susreta tijela i duha, sjećanja na prošlost i vizije budućnosti.

Dane Komljen i James Lattimer: Sve, još uvijek, u orbiti /23'

Dva naoko nepovezana momenta u izgradnji Brazilije: san talijanskog sveca Don Bosca, kojim se kasnije opravdavalo stvaranje novog brazilskog glavnog grada i malenog gradića koji su izgradili radnici koji su gradili megalopolis i u kojemu su sa svojim obiteljima živjeli.

Ana Hušman: Volim te, Ines /14'

Nemogućnost dijaloga između ljubavnog para (Tanja Vrvilo i Damir Bartol Indoš) koji se tvrdoglavo prepire oko teorije pravilnog osvjetljenja.

Davor Sanvincenti: Skoro ništa: i dalje noć /12'

Tema ljudske misli, naše poimanje besmrtnosti, relativnosti prostor-vremena, simbiotičkim odnosom svjetlosti i života, svjetlosti i filma, ali i odnosom filma i neuhvatljive zbilje koju bilježi.


Reci što misliš!