Kultura

subota, 1. kolovoza

Hit komedija "Ne daj se, Njofra" gostuje u Benkovcu

Hit komedija

U subotu, 01. kolovoza 2020. godine u Zavičajnom muzeju Benkovac (dvorište kaštela Benković) s početkom u 21:00 sati pogledajte predstavu Kazališne grupe Lectirum, "Ne daj se, Njofra", autora Milana Grgića u režiji Zorana Mužića.

U predstavi Igraju: Ksenija Pajić, Pero Juričić, Katarina Perica i Mladen Čutura.

Hrvatski književnik i dramatičar Milan Grgić (Split, 1934. – Zagreb, 23. veljače 1997.) pisao je drame, komedije, libreta za mjuzikle, scenarije za tv emisije i popularne zabavne glazbe. Njegovi tekstovi izvođeni su u većini hrvatskih kazališta, ali je bio najvjerniji suradnik GK Komedija u kojem su se izvodili njegovi mjuzikli: Velika frka, Dlakav život, Ivan od leptira i drugi.  Jalta, Jalta je mjuzikl po kojemu ga najbolje pamtimo.

Komedija Volim Njofru praizvedena je 1982. godine u kazalištu Jazavac (danas Satiričko kazalište Kerempuh) i  imala je  je preko 400 izvedbi. U središtu radnje su muško-ženski odnosi i odnosi između roditelja i djece.

Ela i Jurica su u braku više od trideset godina. Njihova kći Lidija, jedinica, udala se za postarijeg gospodina Njofru, inženjera elektrotehnike koji nikako ne može pronaći posao. Žive u stanu Njofrinog oca, gospodina Marića. Lidija je trudna, a Njofrin otac, gospodin Marić, starac od osamdeset i pet  godina, odlučio se oženiti gospođom mlađom od njega trideset godina. Ta odluka Lidiji i Njofri stvara problem, jer oni ne žele ostati u stanu Njofrinog oca  pa se sele u mali stan Lidijinih roditelja. Tu počinje komedija…

Zbog preporučenih epidemioloških mjere i zaštite zdravlja broj posjetitelja predstave ograničen je na 100 osoba, stoga molimo posjetitelje za razumijevanje!  

Predstava se održava pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zavičajnog muzeja Benkovac.


Reci što misliš!