Kultura

Nakon Gradske lože

U Poliklinici otvorena humanitarna izložbe slika “Umjetnici bolnici ZaDar”

U Poliklinici otvorena humanitarna izložbe slika “Umjetnici bolnici ZaDar”

U petak, 3. srpnja 2020. godine u prizemlju Poliklinike Opće bolnice Zadar otvorena je humanitarna izložba slika i skulptura, doniranih od strane likovnih umjetnika. Izložba se sastoji od 40 umjetničkih djela.

Izložba je prethodno bila postavljena u Gradskoj loži u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar, a na inicijativu zadarskih likovnih umjetnika.

Nažalost, zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 nije bilo moguće organizirati svečano otvorenje izložbe. Stoga, ovim putem zahvaljujemo na iskazanoj podršci i spremnosti za pomoć svim zadarskim umjetnicima čija djela su dio ove izložbe, te njihovim kolegama iz Zagreba, Splita, Pule i drugih gradova.

Prikupljena sredstva od prodaje slika, namijenjena su u svrhu sprječavanja širenja COVID -19 kao i nabavke medicinske opreme koja je nužna za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Izložba će biti postavljena od 03. srpnja do 21. kolovoza 2020.godine, svakim radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 sati.

Donirana sredstva za kupnju slika mogu se uplatiti putem IBAN-računa Opće bolnice Zadar HR5924020061100879223 (Erste&SteiermärkischeBank) ili na blagajni u prizemlju Poliklinike OB Zadar.


Reci što misliš!