Kultura

najavljujemo

Sedma digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar uz napuljski gitaristički fenomen

Sedma digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar uz napuljski gitaristički fenomen

Sedma digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar u novoj ediciji predstavlja snimku koncerta napuljskog gitarističkog fenomena, Aniella Desiderija, čiji su zvukovi španjolske gitare na nastupu u listopadu 2019. godine svečano otvorili Koncertnu sezonu 2019./20.

Aniello Desiderio očarao je publiku i kritiku već kao osmogodišnji dječak čime je stekao epitete “čudo od djeteta”, “genij”, “gitaristički Orfej”, “gitarist stoljeća”. Studij je završio 1992. na Konzervatoriju za glazbu u Alessandriji, a na međunarodnim natjecanjima diljem svijeta osvojio je čak osamnaest prvih nagrada od kojih ćemo spomenuti najvažnije:

Prva nagrada i Posebna nagrada za najbolju interpretaciju južnoameričke glazbe na Međunarodnom gitarističkom natjecanju u Havani 1988., Prva nagrada i Posebna nagrada za najbolju interpretaciju Tárregine glazbe na Međunarodnom natjecanju Francisco Tarrega u Benicàsimu, Španjolska 1992., Prva nagrada na Međunarodnom natjecanju Guerrero u Madridu 1995. Nastupa na solističkim recitalima te kao solist uz orkestre Sjeverne i Južne Amerike, Europe, Azije i Afrike u najpoznatijim dvoranama svijeta kao što su Carnegie Hall, Palau de La Música, Minhenska filharmonija, Alte Opera, Tonhalle, Teatro delle Palme i brojne druge.

Nastupao je s Moskovskim virtuozima i Vladimirom Spivakovim, Berlinskim radijskim orkestrom, Njemačkom komornom filharmonijom, ansamblima I Pomeriggi Musicali i Bach Collegium te s Bečkim komornim orkestrom. 

 


Reci što misliš!